Blogs & Nieuws

NIEUW! in ons assortiment…

Leestijd: 2 minuten

Voor de afwerking van TAPIS, Planken vloerdelen, Visgraat, Hongaarse en Weense punt en Patroonvloeren maakten we tot dusver gebruik van olie, lak of hardwax, al naar gelang de specifieke gebruikstoepassingen.

Daarbij maken wij uitsluitend gebruik van hoogwaardige producten die, af fabriek of ‘in het werk’, door onze parketteurs vakkundig worden aangebracht.

We hebben nu een vierde Ecologische variant aan ons assortiment toegevoegd…

Lees meer

Projectpartner Ooms Makelaars

Leestijd: < 1 minuut
samenwerking ooms makelaar

Ecologische vloer- en wandoplossingen

Dynamis-Ooms Makelaars met inmiddels 10 vestigingen in Zuid-Holland (en gespecialiseerd in woningmakelaardij, commercieel vastgoed, financieel advies en taxaties), hebben op hun website een mooi Blog artikel geschreven over de samenwerking met DolOpHout voor hun nieuwbouwprojecten: BABEL Lloydpier, De Kapel en Imagine.

BEHAAGLIJK Vloerklimaat

Leestijd: 6 minuten
Ik ga er even bij liggen…

Vloerverwarming en/of Vloerkoeling

Bij steeds meer verbouw- en nieuwbouw projecten wordt er gebruik gemaakt van vloerverwarming en/of vloerkoeling, al dan niet gecombineerd met een warmtepomp.
Deze comfortverhogende voorzieningen dragen bij aan een BEHAAGLIJK Vloerklimaat.

De vraag of mensen zich in een gebouw prettig voelen hangt van een groot aantal factoren af. De voornaamste factoren zijn persoonsgebonden: gezondheid, gebruik van de ruimte en omgevingsfactoren: luchttemperatuur en luchtvochtigheid, stralingswarmte en toevoer van verse lucht in de ruimte.


Relatieve Luchtvochtigheid

Lees meer