Wij zijn… DolOpHout!

Onze missie

Naast aanbieder van duurzame houten vloeren met FSC®-keurmerk zijn we ‘preferred’ partner van MOSO® bamboe en van BioDesign gietvloeren en ontzorgen wij onze klanten van A tot Z bij hun keuze voor ecologische vloer- en wandoplossingen.

en visie

De verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties is de drijvende kracht voor beslissingen ten gunste van duurzaamheid in economische, ecologische en sociale aangelegenheden.

In DolOpHout vind je een professionele project- en sparring partner met een onderscheidend assortiment hoogwaardige producten, dat volledig is afgestemd op jouw gebruiksbehoeften.

Bijdrage circulaire economie

Om veelvuldig toegepaste milieuvervuilende productiemethoden – zoals het ‘roken’ van vloeren (met ammoniak) – te ontmoedigen zijn wij, met onze samenwerkende partners, voortdurend op zoek naar duurzame alternatieven, overigens zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

Zoals bij olie, lak en hardwax vloerafwerking het toevoegen van plantaardige bestanddelen uit: distel-, zonnebloemolie, en carnaubawas (E903), dat als een van de hardste natuurlijke wassen bekend staat.

Bij ons op kantoor maken we gebruik van 100% Nederlandse groene stroom uit zon en wind.

Monster aanvragen verzenden wij in ‘I’m Green’ SPECIFAC noppenfolie. Dit materiaal bestaat uit 100% gerecycled LDPE (Lagedichtheidpolyetheen), hetgeen als CO2 neutraal wordt aangemerkt.

Voor het tonen van groot presentatiemateriaal – waaronder akoestische panelen – maken wij gebruik van biologisch afbreekbare BIYOMAP transport beschermhoezen. Biyomap groenlabel is gemaakt van minimaal 50% gerecycled materiaal en is aan het einde van de levensduur volledig te recyclen.

Kortom, er is nog genoeg te doen… Wij bouwen aan een toekomstbestendige onderneming waarbij we zorgvuldig omgaan met natuurlijke grondstoffen, biodiversiteit in aanbod versterken, en we een duurzame koers varen voor onze en volgende generaties. Help je mee?