Kops Hout

EIKEN Kops Hout staat weer volop in de belangstelling. Kopshout is het vlak dat ontstaat bij zaagwerk haaks op de stam, waarbij een deel van de groeiringen zichtbaar is.

In tegenstelling tot Langshout (waarbij een stam in de groeirichting wordt gezaagd) kan Kops Hout een veel grotere drukweerstand aan. Hierdoor is Kopshout uitermate geschikt voor woningen, winkels, (culturele) instellingen en kantoorgebouwen met veel loopverkeer.

Bijkomend voordeel van Kops Hout is dat de houtvezels trillingen goed absorberen, waardoor met name in grote ruimtes (met hoge plafonds) de akoestiek aanzienlijk wordt verbeterd.


Kopshout = MASSIEF hout

end grain solid oak unfinished
EIKEN Kopshout, 1e keus (onbehandeld)
end grain solid oak unfinished detail
Kopshout, afmetingen (HxBxL): 18 x 45 x 54 mm

Punten van aandacht…

De dekvloer moet overigens wel sterk genoeg zijn, want door de grote trekkracht die op de Eikenhouten blokjes rust kàn de toplaag van de dekvloer gaan scheuren.

Daarom verlijmen onze meester parketteurs een kops houten parketvloer altijd rechtstreeks op een vlakke droge dekvloer met speciale MS polymeer lijm.

LET WEL: de poriën die zich aan de oppervlakte van het hout bevinden maken een Kopshouten Parketvloer gevoeliger voor schommelingen in de luchtvochtigheid, en eventuele vochtopname uit de ondervloer.

Met andere woorden: een Kops Houten vloer zal sneller gaan uitzetten en krimpen dan een Duoplank Patroonvloer.

Vloerverwarming

Gezien de gevoeligheid van Kopshout parket voor schommelingen in de luchtvochtigheid, en eventuele vochtopname uit de ondervloer, is het niet raadzaam om EIKEN Kops Hout op vloerverwarming te plaatsen.

Kwaliteit boven alles!

Wij zorgen ervoor dat jouw Eiken Kops Houten vloer superstrak wordt gelegd en vervolgens wordt afgewerkt met een hoogwaardige olie naar keuze.

Kortom, bij DolOpHout ontzorgen wij jou VOLLEDIG van advies tot en met realisatie!