GRAD InvisibleClick

Het eerste en nog steeds enige onzichtbare bevestigingssysteem!

Het systeem bestaat uit een aluminium rails en kunststof clips die op de rails worden bevestigd. In de clips klik je eenvoudig de Gevelplanken vast.

Het GRAD InvisibleClick bevestigingssysteem kenmerkt zich door innovatie en gemak. Door zowel de architect, aannemer als de eindgebruiker wordt dit vaak als de perfecte oplossing gezien.

Het GRAD systeem zorgt voor een blinde montage dat zeer modern oogt. Verder zorgt de in fabriek bepaalde afstand en montage van de clips ervoor dat het lijnenspel kaarsrecht is en dat fouten maken bij de montage dan ook vrijwel niet mogelijk is.

grad click
GRAD clip

Naast de rails zijn ook de clips van zeer hoge kwaliteit.

De clips zorgen voor een goede begeleiding bij het uitzetten, krimpen en holtrekken van de planken zonder dat dit de clip beschadigt.


Goede ventilatie en afwatering

Het systeem kan ook prijs technisch zeer interessant zijn. Na het plaatsen van de aluminium rails hoeven de planken slechts nog geklikt te worden. Vooral voor grotere projecten kan dit veel tijd schelen in de montage en daarmee de arbeidskosten.

Tot slot is de belangrijkste eigenschap van het systeem dat het zorgt voor de optimale omstandigheden voor biologisch materiaal zoals Hout en MOSO® Bamboe.

Om een gevel of terras mooi te kunnen houden is namelijk een goede ventilatie en afwatering nodig.

Dat is waar GRAD InvisibleClick in uitblinkt.


FLATRAIL 150

De FLATRAIL is de meest gebruikte GRADWOOD rail. Deze rail is namelijk het meest divers te gebruiken.

In tegenstelling tot de PR39 rail is de FLATRAIL geschikt als Gevel én Terras montage systeem. Deze rail is niet zelfdragend en dient dan ook op een balkconstructie of ander geschikte constructie gemonteerd te worden.

PR 39 rail

De PR 39 rail is een zelfdragende rail. Deze kan direct op het GRADWOOD voetstuk gemonteerd worden of er kan gekozen worden voor een montage op betontegels / vloerdragers.

Het voor beide rails gebruikte aluminium is onbeperkt recyclebaar met een besparing van 95% energie en 70% water ten opzichte van nieuw aluminium.


Snel (de)monteerbaar

Het (de)monteren van GRAD Gevelbekleding is heel eenvoudig. Je klikt de planken in de clips vast.

Naast de sterke eigenschappen van de clip is het met de bijhorende demontage sleutels volledig en gemakkelijk demonteerbaar. Dit wordt gedaan door de sleutels tussen de clip en de rail te laten zakken en vervolgens de clip los te klikken met een hefboom werking.

Dit beschadigt de clip niet en deze kan simpelweg weer terug op de rail worden geklikt. Ook bij het zelf klikken van de clips op de rails kunnen geen fouten worden gemaakt. De clip heeft aan de onderkant twee uitsteeksels en de rail heeft twee gaatjes op de plek waar de clip geplaatst dient te worden.


GRAD Gevel- en wandmontage klikt perfect met…
  • MOSO Bamboe
  • THERMO Ayous / Ayous lamellen
  • THERMO Essen
  • THERMO Fraké
  • Padoek

Maak kennis met GRAD InvisibleClick!