Accoya gevelbekleding

ACCOYA is geacetyleerd (verduurzaamd) hout afkomstig van de snelgroeiende Radiata Pine.

(Acetyleren is niet giftig en voorkomt dat het hout rot. Bijkomend voordeel is dat het niet vervormt, zwelt of krimpt. Daardoor blijft ACCOYA vorm- en maatvast).

Doordat ACCOYA hout is geacetyleerd, is er in de celwand vrijwel geen ruimte meer voor vochtopname.

ACCOYA heeft daardoor een hoge dimensie stabiliteit (de mate waarmee hout uitzet en krimpt onder invloed van de relatieve luchtvochtigheid).


accoya wall cladding
ACCOYA (Onbehandeld)
accoya trademark
accoya wall cladding detail
ACCOYA (HxB): 21 x 119 mm

Onderhoudsarm

Door de hoge dimensie stabiliteit heeft behandeld ACCOYA een langere onderhoudsinterval ten opzichte van andere houtsoorten. Het hout heeft een relatief laag gewicht, werkt nauwelijks en een aangebrachte verflaag houdt lang stand.

Overigens kan ACCOYA ook onbehandeld worden toegepast Het hout heeft van nature een lichte kleur dat na verloop van tijd vergrijst.

Lange levensduur

ACCOYA kun je qua duurzaamheid vergelijken met de beste tropische loofhoutsoorten. Deze duurzaamheid zorgt ervoor dat ACCOYA hout uitstekend tot haar recht komt bij onbeschutte buitentoepassingen.

Ons ACCOYA is FSC® en ‘cradle-to-cradle’ Gold gecertificeerd met een levensduur van maar liefst 50 jaar (bovengronds) en valt in Duurzaamheidsklasse 1.