KopsHout

KOPSHOUT staat weer volop in de belangstelling. EIKEN Kops hout ismassief hout.

KOPSHOUT is het vlak dat ontstaat bij zaagwerk haaks op de stam, waarbij een deel van de groeiringen zichtbaar is.

In tegenstelling totLangs Hout,waarbij een stam in de groeirichting wordt gezaagd, kanKops Houteen veel grotere drukweerstand aan.

Hierdoor is EIKENKopshoutuitermate geschikt voor woningen, winkels, (culturele) instellingen en kantoorgebouwen met veel loopverkeer.

Bijkomend voordeel van KOPSHOUT is dat de houtvezels trillingen goed absorberen, waardoor met name in grote ruimtes (met hoge plafonds) de akoestiek aanzienlijk wordt verbeterd.


end grain solid oak unfinished
EIKEN Kopshout, 1e keus (onbehandeld)
end grain solid oak unfinished detail
Afmetingen Kopshout (HxBxL): 18x45x54 mm

Punten vanaandacht…

De dekvloer moet overigens wel sterk genoeg zijn, want door de grote trekkracht die op de Eikenhouten blokjes rust kàn de toplaag van de dekvloer gaan scheuren.

Daarom verlijmen onze vakbekwame parketteurs eenkopshoutenparketvloer altijd rechtstreeks op een vlakke droge dekvloer met speciale MS polymeer lijm.

LET WEL: de poriën die zich aan de oppervlakte van het hout bevinden maken een KOPSHOUTEN Parketvloer gevoeliger voor schommelingen in de luchtvochtigheid, en eventuele vochtopname uit de ondervloer.

Een EIKEN Kops Houten vloer zal dus sneller gaan uitzetten en krimpen dan een Duoplank Parketvloer.

Vloerverwarming

Gezien de gevoeligheid van KOPSHOUT voor schommelingen in de luchtvochtigheid en eventuele vochtopname uit de ondervloer, adviseren wij om een EIKEN Kopshout vloerniet op vloerverwarmingte plaatsen.